Zakelijke app laten maken: dit zijn de grootste valkuilen

24 January 2023 | 1

Het is tegenwoordig hip om als bedrijf een app te hebben. Het is dan wel van belang dat die app ook iets toevoegt of dat de klant hier iets mee kan. Veel bedrijven hebben namelijk een app waar je niet veel mee kan, maar het staat nou eenmaal leuk of wellicht professioneel.

Het is tegenwoordig hip om als bedrijf een app te hebben. Het is dan wel van belang dat die app ook iets toevoegt of dat de klant hier iets mee kan. Veel bedrijven hebben namelijk een app waar je niet veel mee kan, maar het staat nou eenmaal leuk of wellicht professioneel. Zorg er dus voor dat je nadenkt over het doel van je app. Wanneer je zelf niet weet hoe je een app moet bouwen kun je je inlezen in app development of dit proces volledig uitbesteden. Houd hierbij de doelgroep in je achterhoofd en bedenk wat het nut is van je app. Wat voegt het toe? Wat kunnen jouw klanten hiermee en waarom hebben ze dit nodig. Op die manier kun je een app creëren waar je ook geld mee kunt verdienen. 

Microsoft Teams

De kosten voor app-ontwikkeling

De kosten voor het maken van een applicatie kunnen flink oplopen. Het is daarom belangrijk om van tevoren te bedenken hoeveel geld je hieraan uit wilt geven. Door van tevoren een goed beeld te hebben van hoe jij wilt dat de app eruit ziet en functioneert bespaar je al een hoop tijd en hiermee kosten. Zo hoeven er niet constant nieuwe aanpassingen gedaan te worden. Probeer jouw ontwerp dus zo goed mogelijk over te brengen op de applicatie bouwer en ben zo gedetailleerd mogelijk in welke functies de app moet bevatten. Op die manier kan de app in één keer goed worden gebouwd. Een aanpassing die voor jou klein lijkt kan een hoop werk zijn achter de schermen. Dit loopt uiteindelijk weer op in de kosten. 

Tips voor een succesvolle applicatie

Er zijn ontzettend veel apps te downloaden. Om ervoor te zorgen dat mensen jouw app ook gaan downloaden moet je opvallen. Je kunt diverse apps doorlopen om te kijken wat je aanspreekt of wat naar jouw idee beter kan. Let er hierbij wel op dat je geen apps gaat kopiëren. Je mag klein beginnen als het op een app aankomt. Je kunt vervolgens de klant en de feedback gebruiken om de app door te ontwikkelen. De basis van een app mag best eenvoudig zijn. Het doel van een app is gebruiksvriendelijkheid. Vermijd dus een volgebouwde app met diverse functies. Wanneer de app af is dien je deze ook aan de man te brengen. Zorg dus dat je voldoende geld overhoudt voor de promotie

Vragen & Opmerkingen

Reactie toegevoegd!